woning Vest Dordrecht

moderne woning in de historische binnenstad

In 2013 gaf de gemeente Dordrecht kavels uit voor 4 nieuw te bouwen woningen. De kavels lagen aan de rand van oude, historische binnenstad, pal achter het Dordts Museum en grenzend aan de Spuihaven. Ze werden verkocht volgens het principe wie-het eerst-komt-wie-het-eerst-maalt. Mijn opdrachtgevers stonden samen met de drie andere toekomstige eigenaren 2 koude nachten in de rij en waren een van de gelukkigen.

Met de 3 architecten en de 4 eigenaren werd afgesproken om een gelijktijdig ontwerp- en bouwproces te organiseren. Het had wat voeten in de aarde voordat alle plannen op elkaar waren afgestemd, Welstand akkoord was en er een aanvaardbare prijs per woning lag. In 2016 werd gestart met bouwen en medio 2017 waren de 4 panden klaar.

De woning heeft 3 lagen met in het midden het trappenhuis overdwars, aangelicht door een daklicht. Op de begane grond is er plek voor een werkkamer en aan de achterkant de keuken. Die grenst aan de tuin. Op de eerste verdieping is de woonkamer en daarnaast een werkkamer, op de 2e verdieping slaapkamers, de badkamer en een waskamer met balkon.

Kruis-11
Stationsweg 16
4191 KK Geldermalsen
email: roelof.krijgsman@kruis-11.nl

Contact