vergaderruimte Dorpsstraat Enspijk

dorpse schuur met moderne uitstraling

Voor deze opdrachtgever had ik enkel jaren eerder de renovatie van de woning ontworpen. Direct achter het huis stond bij aankoop nog een grote oude schuur, in slechte staat, maar wel uitdagend. Daarachter lag de tuin. Al snel kwam ik met het voorstel om de schuur te vervangen door een iets kleinere nieuwbouw zodat je vanuit het huis zicht zou krijgen op de tuin. Dat was even wennen voor de opdrachtgever maar uiteindelijk zagen ze het voordeel: de schuur werd gesloopt en er kwam nieuwbouw voor terug.

Het gebouw wordt gebruikt als vergaderruimte. Er is een grote zaal met keuken en boven nog een werkplek. In de hal vind je de toiletten en de garderobe. Vanuit de zaal kijk je naar de tuin. De grote schuifpuien kunnen bij lekker weer open worden gezet en het terras kan dan ook gebruikt worden.

De constructie is in houtskeletbouw met Siberisch lariks als buitenafwerking. De kozijnen zijn van Accoya. In de grote ruimte staat een klassiek houten spant, een duidelijke referentie aan het verleden. Aan de binnenzijde is de nog afgewerkt met planken uit de oude schuur. Arbeidsintensief hergebruik van materialen dus. Op het dak aluminium sandwich-platen met PV-panelen en een paar daklichten.

Kruis-11
Stationsweg 16
4191 KK Geldermalsen
email: roelof.krijgsman@kruis-11.nl

Contact