jenaplanschool Morgenster Geldermalsen

renovatie van een 40 jaar oude school

De Morgenster is gebouwd in 1983 en in 2003 uitgebreid. De school is ontworpen op een stramien van 3100 en is lijnsymmetrisch over de diagonaal. Kortom, een school met een mooie opzet, rond de grote zaal in het midden. De moeite waard om te renoveren in plaats van te vervangen door nieuwbouw. In al die jaren dat ook mijn kinderen er op school zaten raakte de school echter toe aan een grondige opknapbeurt…

De insteek van stichting CPOB was om het gebouw te verduurzamen en achterstallig onderhoud aan te pakken. Het dak werd voorzien van nieuwe isolatie en dakbedekking. Daarop kwamen PV-panelen. Verwarmen en koelen kan nu met 2 warmtepompen. De dakranden van rode Trespa zijn bekleed met verduurzaamd houten latten. De buitenmuren zijn blauw gekeimd. Er zijn 2 kleine uitbreidingen gerealiseerd voor kinderopvang KaKa en een buitenleerplein.

Binnen is het interieur volledig gerenoveerd, dus alle vloerbedekking, wanden en deuren. Er zijn leerpleinen gemaakt voor onder-, midden en bovenbouw. In nissen en houten kaders is plek gemaakt voor de kluisjes. De toiletten en de riolering zijn gerenoveerd. Alle lokalen zijn voorzien van een wtw-unit, nieuwe wifi en buitenzonwering..

Blikvanger is de berken-houten tribune in de Arena, speciaal voor de vieringen van het Jenaplanonderwijs. De tribune is groot genoeg voor alle kinderen. De stip op de vloer van de Arena is het podium.

Kruis-11
Stationsweg 16
4191 KK Geldermalsen
email: roelof.krijgsman@kruis-11.nl

Contact