#11 musical! swingen aan de linge zw

4 live-shows
23 en 24 augustus 2024
De Pluk (Geldermalsen)

musical!

Swingen aan de Linge

misschien worden we wel beroemd!
“Swingen aan de Linge” is een musicalproductie voor en door kids uit Geldermalsen en omstreken. De basis wordt gevormd door de liedjes die ik de afgelopen jaren voor clip!, kerstclip! of scholen heb gemaakt. Bestaande liedjes hebben (deels) nieuwe teksten gekregen en er is ook nieuwe muziek. Het verhaal van de musical heb ik geschreven in samenwerking met Ruud Linssen en een clubje ervaren clip!-gangers. Natuurlijk is er veel dans, worden er clips vertoond op het grote scherm en zijn er grappige scenes.

wil je meedoen?
We starten in mei met repeteren en voeren de show aan het einde van de zomervakantie (23 en 24 augustus) 4 keer op in theaterzaal De Pluk. De groep bestaat uit 15 á 20 deelnemers die alle liedjes live gaan zingen en dansen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. En als je wilt komen kijken: de kaartverkoop is gestart (zie knop).

waar gaat de musical over?
Een groep kinderen droomt ervan om beroemd te worden en neemt daarom een clip op. Om veel kinderen te bereiken kiezen ze er voor om een liedje over Sinterklaas te maken op de wijs van een bestaand popliedje, El Mismo Sol. De clip zetten ze op Youtube en ze hopen op z’n minst op het Jeugdjournaal te komen. Dan wordt plotseling de clip verwijderd van YouTube….. (de rest verklappen we nog niet, dan moet je meedoen of komen kijken).

workshop dans en zang
Speciaal voor jonge kids zijn er workshops voorafgaand aan de 2 middagvoorstellingen. Daar leer je de zang en dans van het liedje Swingen aan de Linge en het ritme trommelen op de cajons. Aan het einde van de show krijg je een seintje en mag je naar voren komen om mee te dansen, trommelen en zingen.

meedoen met de musical?
We starten in mei met repeteren, dat duurt tot aan de zomervakantie. In de laatste week van de zomervakantie ben je elke dag aanwezig om te oefenen. Op de laatste vrijdag en zaterdag van de zomervakantie zijn de uitvoeringen. Onder leiding van Roelof Krijgsman (muziekdocent), Luka Poelchau (dansdocente) en Aukje van Ekeren (theaterregisseur) werk je aan het instuderen van de scenes, de liedjes en alle dansen.

We gaan veel zingen, dansen en repeteren, maar we doen ook spelletjes om er vooral een heel toffe tijd van te maken.

De uitvoeringen worden opgenomen om er een video-registratie van te maken die we op YouTube kunnen zetten.

wanneer?
we starten met avondrepetities op vrijdag 17 mei om 19.00u tot 20.30u 
en dan verder op vrijdag 24 en 31 mei, 7, 14 , 21 en 28 juni

promotie-optreden maandag 20 mei (2e Pinksterdag) om 13.00u op Ode aan de Linge

repetitiedag op zaterdag 6 juli van 10.00u tot 16.00u

dagprogramma van 19 tot en met 23 augustus (in de laatste week van de zomervakantie van 10.00u tot 16.00u

uitvoeringen op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus om 16.00u en 19.30u

Jongens en meisjes van 8 tot en met 12 jaar zijn welkom, maar is er ook ruimte voor een paar 7 jarigen. Je hoeft geen zang of dans ervaring te hebben, maar alles wat je al kan is mooi meegenomen. De kids die met clip! meededen vonden het altijd de leukste week van de vakantie!

Voor de deelnamekosten zie de tarieven

Zin om mee te doen?
Stuur me een email

#11 kids! swingen aan de linge vk
2024 05 07 het kontakt

Kruis-11
Stationsweg 16
4191 KK Geldermalsen
email: roelof.krijgsman@kruis-11.nl

Contact